FAQ

Steigerdelen worden gefabriceerd uit een snel groeiende vuren soort.

Het hout heeft een lange, vrij zachte vezel. Door deze lange vezels wordt het "splinterniveau" tot een minimum beperkt, mochten ze er wel aankomen dan zijn ze vrij zacht en gemakkelijk te verwijderen.

Het hout kan onbehandeld buiten staan, op de bouw is het altijd in weer en wind, in de zomer en winter aan alle weersinvloeden blootgesteld en door kalk en cement resten als het ware op een natuurlijke wijze geïmpregneerd. Het hout verweert wel maar zal in tegenstelling tot bijvoorbeeld teakmeubelen er alleen maar mooier op worden. Mocht u het toch willen behandelen dan geeft white-wash of een witte meubel/vloer olie het mooiste resultaat.

Het is mogelijk om uw meubelstuk door ons te laten behandelen.

Wat door ons veel gebruikt wordt zijn de kleurloze beschermer en de white wash. Uw meubelstuk is hierdoor beter beschermd tegen vlekken en 'weersinvloeden'.  Bij de tafels is de gewenste behandeling als extra aan te vinken.

Bij de overige meubelen is een behandeling natuurlijk ook mogelijk. U kunt de prijs aanvragen bij uw bestelling. Wij mailen u dan de eventuele meerprijs.

U kunt de meubels zelf afhalen bij onze werkplaats in Tytsjerk.

Natuurlijk is het mogelijk om de meubelen te laten bezorgen. U kunt dit bij uw bestelling aangeven en vervolgens nemen wij contact met u op.

De bezorgkosten zijn afhankelijk van het volume van uw bestelling en de afstand.

Wij maken onder andere:

Balies, banken, bedden, bijzettafels, lambriseringen, tuinbanken, toonbanken, oppottafels, krukjes, kasten, stellingkasten, salontafels, stoelen, wandrekken, kapstokken en spiegellijsten.

Mocht u interesse hebben in een bepaald product dat niet hierboven genoemd is, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Uw wens is ons werk!

Al onze meubelen worden gemaakt van steigerhout, u heeft daarbij de keuze uit nieuw of oud steigerhout. Standaard worden onze meubelen zorgvuldig geschuurd en desgewenst voorzien van een kleurloze beschermer of een white- of grey-wash.

Onze producten worden geheel op ZONNE-ENERGIE geproduceerd! Dus naast onze duurzame materialen is nu zelfs de productie hiervan geheel energie neutraal, hoe groen kan het zijn!

Het hout kan prima buiten staan, op de bouw is het altijd in weer en wind, in de zomer en winter aan alle weersinvloeden blootgesteld en door kalk en cement resten als het ware op een natuurlijke wijze geïmpregneerd.

Mocht u het toch willen behandelen dan kunt u kiezen voor een kleurloze beschermer of een white- of grey wash.

Hout is een natuurproduct dat onder invloed van temperatuur/vochtigheid kan krimpen dan wel uitzetten/kromtrekken.

TOP